recept: klaprozengelei

Bij Rêve vinden we het heerlijk om te experimenteren en te koken met wat er in de natuur voorhanden is. De gasten worden steeds opnieuw verrast met lekkers uit de moestuin of de natuur, en variëren doen we al naar gelang onze inspiratie en het seizoen.
De beste expirimenten delen we graag.
Klaprozengelei of -siroop

Deze tijd van het jaar staan de klaprozen in bloei.
Een lust voor het oog en voor de keuken, zo blijkt.

Je hebt er snel al heel wat bij elkaar geplukt.
Wat is er romantischer dan met je mandje het veld intrekken en bloemen plukken? Maak dus van het plukken ook een mooi moment.
Ik trok een kleedje aan en felrode schoenen. Misschien ook voor jou het moment om een paar mooie foto's te maken van jezelf of van de kids? Trek ze voor een keertje dat mooi zomers jurkje aan om in het veld rond te dartelen? Hier vind je de beelden van mijn pluksessie ;-)

Thuis gekomen overgiet je de blaadjes met kokend water. Op een mum van tijd geven ze hun dieprode kleur af aan het water. Letterlijk. De blaadjes geven hun kleur en smaak af en worden wit, doorzichtig.

Hieronder het recept om er dan gelei van te maken.
Ik maakte zelf ook een siroop. Die blijft lopend en kan gebruikt worden bij de yoghurt, granola of in ons geval: een scheutje bij een glas cava voor een mooi en origineel aperitiefje. Voor de siroop volg je het recept, maar laat je het geleermiddel achterwege.

Heb je het zelf geprobeerd? Laat hieronder zeker jouw ervaring achter!
Wil je Rêve blijven volgen, kan dat ook. Voor de receptjes, maar er is nog véél meer te ontdekken in dit vakantiedomein. Volg ons op Facebook, Instagram of zet je gewoon meteen op de VIP-lijst * en krijg de echte nieuwtjes in primeur. 
Smakelijk! *Over die VIP lijst:

maximum 4 mails per jaar. Geen spam, enkel als we echt wat te melden hebben. Uitschrijven kan op ieder moment. 
Reacties