“IF YOU SLOW DOWN, EVERYTHING LASTS LONGER”


In Rêve kan je de tijd  even laten stil staan. En dat mag je letterlijk nemen. Het start allemaal wanneer je over de monumentale brug, die de oprijlaan is, rijdt. In je eigen 16e -eeuws dorpje waan je jezelf even helemaal weg van de wereld.


En het is net dat waar vele gasten terug naar op zoek gaan. Even deconnecteren en tijd maken voor elkaar. Schrijver Paulo Coelho verwoordt dit perfect:

“If you slow down, everything lasts longer”


Rêve zit deze spreuk om in realiteit. Het gaat bij reizen niet over geld of privileges, het gaat over de gemoedtoestand. Van Rêve kom je niet thuis met het gevoel dat je vakantie moet nemen om te bekomen van de reis die je net achter de rug hebt, zoals we dat heel vaak horen of misschien zelf al ondervonden hebben.

Reizen gaat gelukkig terug vaker over de moed hebben om niet de weg van de menigte te volgen.
Wie zegt dat je steeds naar must-see plekken moet reizen. Eigenlijk zijn er geen 'must-see'-bestemmingen. De glossy reismagazines, touroperators en PR-bureaus hypen steden en regio's, resorts en restaurants. En vele toeristen volgen hen van plaats naar plaats en tikken landen, steden en gemeenschappen af ​​als halteplaatsen in een bedevaart van massaconsumptie. Als je er zo over nadenkt, is het logisch dat we steeds meer op een andere manier naar reizen gaan kijken.

Hou je echter van 'echte' authenticiteit (niet dat uitgeholde begrip dat velen gebruiken zonder nog te weten waar dit voor staat), nieuwe dingen ontdekken, van karakter, een goed verhaal, originaliteit en een vleugje esthetiek, dan is Rêve het type bestemming dat je allicht kan bekoren.

Rêve is een plek voor levensgenieters die op zoek zijn naar minder begane paden. Weg van het massatoerisme, zonder in te boeten op comfort en luxe. Op Rêve kom je in de eerste plaats om te genieten en om even te vertragen. De uitbaters doen niets liever dan bijzondere momenten in jouw leven net dat tikkeltje extra speciaal te maken. Het is allicht daarom dat gasten spontaan hun weg vinden naar Rêve om er hun huwelijksreis of bijzondere verjaardag te vieren en daar ontdekken dat ze op die manier optimaal genieten van deze bijzondere momenten en van hun reisgezelschap. Want daar gaat het tenslotte om.

Op die manier speelt Rêve in op wat vandaag onder de noemer 'slow travel' valt en aan een enorme opmars bezig is. Denk maar aan de gehypte slow cabins, de 'lieux insolites' noemen ze in Frankrijk,... 

Vakantiegangers willen niet langer op overbevolkte stranden vertoeven, urenlang in wachtrijen aanschuiven of eten in een restaurant waar je nummer zoveel bent die teveel betaalt voor middelmatig eten.


Reacties