WATER MAAKT GELUKKIG

Het is wetenschappelijk bewezen.

In de buurt van water zijn, maakt ons gelukkiger.

En neen, dat verzin ik niet zelf.
Ene professor Wallace J. Nichols, zeebioloog en auteur van het boek Blue Mind beschrijft de fysieke en psychologische voordelen van water.

logeren in de Aveyron in vakantiedomein Rêve
Sinds mensenheugenis volgen we water. En dat doen we zeker wanneer we op vakantie gaan. Een vraag die we steevast krijgen wanneer gasten op het punt staan te boeken. "Is het zwembad er al?" Neen, het zwembad is er nog niet. Maar met z'n 25°C in de zomer zorgt onze idyllische zuivere Dourdou voor plons waarmee alle zorgen vergeten zijn. En daarna zonnen op je eigen strand. Opeens is het geen issue meer  dat het zwembad er nog niet is.


Maar we wijken af. Ik wilde dus gewoon zeggen dat water aantrekt, en voor velen een must is op reis. Onze coup de foudre die we hadden toen we voor de eerste keer ooit de brug van Janolles overstaken had zeker ook te maken met die rivier, de aanwezigheid van water.

Maar het blijft niet bij de Dourdou. De Aveyron wordt onder andere ook doorkruist door de Tarn. De grotere rivier waar onze Dourdou net na die laatste bocht die hij neemt in Rêve in uitmondt. Hoera, 2 km wandelen en je komt dus aan op het volgende strandje aan de Tarn. Dat geldt trouwens voor elke wandeling of fietstocht die je hier in de buurt maakt. In de zomer neem je best je zwemgerief mee, niets heerlijker dan af en toe een duik nemen om je weer op te frissen voor je volgende kilometers.

En wat het allerheerlijkst is? De kans is groot, zelf in het hoog-hoog seizoen dat je beschikt over jouw eigen privé stukje water en strand. Ook geen grote drommen kayaks of ander gepeddel. Als je hier beslist om een dagje wateractiviteit te doen, doe je dat in alle rust en kan je er nog daadwerkelijk van genieten. Iets wat in andere niet nader genoemde stukjes Frankrijk voorgoed verleden tijd is, vrees ik.

Ben je uitgerust op het strand van Rêve?
Hier 3 tips voor meer water in de buurt van je vakantiedomein.


Op wandelafstand vertrek je met je Kayak voor een roeitocht van 7 of 14 km over de Tarn. Met een slide van de barrage als grote finale. Een aanrader.
https://www.canoetarn-sudaveyron.fr/

wateractiviteiten in de buurt van Aveyron en vakantiedomein Rêve

Een mooie fietstocht (elektrisch, als je dat zou willen) brengt je naar Saint-Rome-du-Tarn. Net na de waterval vind je één van de mooiste strandjes (met restaurant en strandbar) waar je een elektrische picknickboot kan huren. Of je traint je armspieren op een sup, een stand-up-paddleboard. Het is dat laatste dat wij voor jou even zijn gaan uittesten (zie foto's).
https://www.saintromeplage.fr/

Mag het allemaal wat wilder, dan begeef je je best naar Millau. Niet voor niets de (water)sport hoofdstad van Frankrijk genoemd. Daar kan je terecht voor het echte werk: "canyoning", "raften" en meer van dat. Of je laat je varen door de bateliers du viaduc. Die voor jou roeien en je als gids heel wat kunnen bijbrengen over de mooie streek waar je op vakantie bent.
 https://www.bateliersduviaduc.com/

supboard huren in de buurt van de Aveyron en vakantiedomein Rêve
supboard huren in de buurt van de Aveyron en vakantiedomein Rêve


Intro gebaseerd op het artikel https://www.cntraveler.com/story/why-being-near-water-really-does-make-us-happier

Reacties