IN 11 KM ROND HET STUWMEER VAN VILLEFRANCHE-DE-PANAT

𝑵𝒐𝒑𝒆, 𝒘𝒊𝒋 𝒍𝒊𝒈𝒈𝒆𝒏 𝒍𝒂𝒏𝒈 𝒏𝒊𝒆𝒕 𝒉𝒆𝒍𝒆𝒎𝒂𝒂𝒍 𝒂𝒇𝒈𝒆𝒛𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒅 𝒗𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝒃𝒆𝒘𝒐𝒐𝒏𝒅𝒆 𝒘𝒆𝒓𝒆𝒍𝒅. 𝑬𝒍𝒌𝒆 𝒘𝒆𝒆𝒌 𝒗𝒆𝒓𝒌𝒆𝒏𝒏𝒆𝒏 𝒘𝒆 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒋𝒐𝒖 𝒆𝒆𝒏 𝒖𝒊𝒕𝒔𝒕𝒂𝒑, 𝒐𝒑 𝒎𝒂𝒙𝒊𝒎𝒂𝒂𝒍 1𝒖 𝒓𝒊𝒋𝒅𝒆𝒏 𝒗𝒂𝒏 𝑹ê𝒗𝒆.

Deze week trokken we naar Villefranche de Panat, op amper 20 km vanaf Rêve.
Logeer je bij Rêve zou je hier dus met de (elektrische) fiets heen kunnen. In Villefranche vindt je naast de wekelijkse markt, enkele bars en resto's, ook een stuwmeer. De trekpleister. Rond het meer hebben ze een heel erg mooi wandelpad aangelegd, 11 km in totaal.

Het pad varieert van steigers boven het water, tot smalle paadjes in het bos en pontons over de moerassige stukken. Tijdens het eerste stuk passeer je een aantal campings, maar daarna wordt het rustiger.

Halverwege passeer je de waterkrachtcentrale. En tref je een restaurant aan dat in de zomer geopend is. Wij hebben hier zelf nog niet gegeten, maar zullen deze blog updaten van zodra dat wel het geval is.

Uiteraard kan je er in de zomer ook veel wateractiviteiten aantreffen. Denk aan waterfietsen, sup-boards.


Wij trokken erheen vlak voor zonsondergang, op een zonnige winterdag. Dat leverde heel erg mooie foto's op. Teveel eigenlijk. En omdat kiezen moeilijk is, heb ik hier gewoon al die mooie foto's toegevoegd. Geniet ervan!

Naar de website van Villefranche-de-Panat.

Reacties