REIS GEBOEKT? JE KAN NU BEGINNEN MET GENIETEN EN HOEFT NIET TE WACHTEN TOT HET ZOVER IS. LEES HIER HOE...

Goed kunnen omgaan met de tegenslagen en obstakels in het leven, dat heet in de psychologie coping. Goed omgaan met de aangename dingen des levens, dat noemt men 'savoureren', en daarover schreven Fred Bryant en Joseph Veroff een standaardwerk. Dat gezegd zijnde, lees je hier hoe je volgens de 2 heren nog meer kunt genieten van je verblijf bij Rêve. En het goede nieuws, je kan er 'nu' mee beginnen.


Geboekt bij Rêve?
Eigenlijk begint je reis nu al en is het al een beetje vakantie. 
Ja hoor. Wist je dat je van een reis 3 keer plezier kan hebben en dat dat meteen nu kan beginnen?

Je hebt de fase voor de reis. Yes, daar zit je nu in. 

Je vraagt je af hoe het eruit zal zien. 

Is de kamer echt zo leuk als hij er op foto uitziet? 

Zullen we goed weer hebben? 

Zullen we kunnen zwemmen? 

Welk boek zal ik deze vakantie lezen? 

Wat is er in de buurt te zien? Willen we eigenlijk wel op uitstap gaan, misschien deze keer toch maar eens echt relaxen en lekker niets doen. 

Benieuwd waar jij mee bezig bent in je hoofd voor je naar Rêve komt. Maar he, vergeet niet te genieten van het uitkijken en aftellen tot het moment dat je mag vertrekken.

Wat je nu voelt heet trouwens voorpret.

In de psychologie is het men er unaniem over eens dat hoe meer je de aangename dingen in het leven koestert, hoe gelukkiger je wordt en hoe meer je geniet.

En dan de reis zelf. 

Die begint wanneer je de voordeur thuis achter je dicht trekt. Hier heb je naar uitgekeken. Alles voelt meteen een pak lichter, ken je dat? Dat heh-heh gevoel wanneer je op vakantie vertrekt? De out-of-office staat aan en samen met je reisgezelschap ben je klaar om nieuwe reisverhalen te schrijven. 

We zijn er bijna… het eerste moment dat je je kamer binnenkomt, een heerlijk opgemaakt bed, hmm lekker verse koffie en thee, alle zintuigen komen tot leven: proeven, ruiken, zien en stilte horen. Je geniet van alle nieuwe plaatsen waar je voor de eerste keer komt, nieuwe mensen die je ontmoet en bij de meeste gasten komt het op dag 2. De stress is weg en het vakantiegevoel vult nu je hele lijf.

Naar huis vertrek je steeds met een dubbel gevoel. Zonder thuiskomen ben je niet weggeweest. 

Nog een keer naar de foto’s kijken, vrienden en collega’s willen weten hoe je reis was. Amai, je ziet er uitgerust uit, goh wat heb jij een mooi kleurtje,…


Foto's, souvenirs, weet-je-nog-toen-gesprekken en verhalen vertellen zijn perfecte manieren om herinneringen te koesteren. 
En die herinneringen doen hetzelfde als de voorpret die je eerder had. Ze verhogen je genot en maximaliseren het geluksgevoel.

Maar er is meer dat je alvast kan doen om meer te genieten van alle dagen. Dit artikel geeft nog meer tips.

Reacties